"Київенерго" не може зібрати акціонерів

Четвер, 12 лютого 2009, 14:13
 

Позачергові загальні збори акціонерів ВАТ "Київенерго", призначені на 12 лютого, не відбулися.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в енергокомпанії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Як уточнив агентству заступник начальника департаменту корпоративного управління НАК "Енергетична компанія України" Ігор Малий, збори не відбулися через відмову мандатної комісії проводити реєстрацію акціонерів.

За його словами, Мандатна комісія послалася на відсутність у реєстратора - ВАТ "Фінансова компанія "Укранафтогаз" (Київ) - ліцензії Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) України на здійснення діяльності з ведення реєстрів.

"Реєстратор надав реєстр акціонерів, але Мандатна комісія відмовилася проводити реєстрацію акціонерів та їх представників, посилаючись на рішення ДКЦПФР про анулювання реєстраторові ліцензії", - сказав він.

Останній раз акціонери "Київенерго" змогли провести збори у вересні 2007 року. Збори акціонерів "Київенерго", призначені на 28 березня 2008 року, не відбулися через відсутність кворуму.

Тоді його проведення своєю неявкою заблокували представники недержавних міноритарних акціонерів.

Збори, призначені на 16 липня, не відбулися через те, що реєстратор - "Укрнафтогаз" - не надав правлінню енергокомпанії реєстр акціонерів.

Порядок денний зборів акціонерів "Київенерго" містить питання про відкликання і обрання членів наглядової ради і ревізійної комісії, а також виконавчого органу компанії, про затвердження річної фінансової звітності, розподіл прибутку за 2007 рік, внесення змін та доповнень до статуту та інші внутрішні нормативні документи товариства .

Крім того, акціонерам "Київенерго" запропоновано змінити реєстратора товариства - ВАТ "Фінансова компанія" Укрнафтогаз ".

"Київенерго" 2007 року за українськими стандартами бухгалтерського обліку скоротило чистий прибуток втричі (на 12,595 млн. грн.) у порівнянні з 2006 роком - до 6,149 млн. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: