Китайці хочуть купити бренд Hummer

Четвер, 12 лютого 2009, 13:43
 

Китайські інвестори проявили інтерес до бренду позашляховиків Hummer, який належить найбільшому автовиробнику США General Motors Corp. (GM).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Переговори про продаж бренду цілком або частинами ведуться вже кілька тижнів, повідомили Bloomberg анонімні джерела в GM.

"Перегляд Hummer продовжується, нова інформація надійде до кінця першого кварталу", - заявила офіційний представник GM Джоан Крелл, відмовившись відповідати на питання про можливий продаж бренду і претендентів на нього.

GM має довести свою життєздатність міністерству фінансів США на слуханні 17 лютого. Якщо автовиробнику не вдасться переконати Мінфін в тому, що він може відновити прибутковість в найкоротші терміни, компанії, швидше за все, доведеться піти на банкрутство під контролем держави.

Деякі аналітики вважають, що позбавлення від підрозділу Hummer зміцнить фінансову стабільність GM, однак цієї думки дотримуються далеко не всі.

"З огляду на обсяг бренду і сформовану економічну ситуацію, я не бачу в ньому надмірної цінності", - стверджує президент Automotive Consulting Group Денніс Віраг.

Він вважає, що продаж Hummer навряд чи принесе GM більше 100 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: