Іспанія офіційно вступила в рецесію

Четвер, 12 лютого 2009, 12:18
 

У четвертому кварталі 2008 року іспанська економіка вступила в стадію рецесії.

ВВП країни знизився на 1% в порівнянні з попередніми трьома місяцями. У третьому кварталі скорочення ВВП Іспанії склало 0,2%, пише видання "Дело".

Раніше вже повідомлялося, що Іспанії не уникнути рецесії. У січні 2009 року Центробанк країни заявляв, що економіка країни в четвертому кварталі зменшилася на 1,1 відсотка.

Офіційні дані виявилися кращими, ніж передбачав ЦП, однак рецесії все одно уникнути не вдалося.

Однією з головних завдань уряду Іспанії в умовах кризи є боротьба з безробіттям.

В останньому кварталі 2008 року рівень безробіття в країні досяг 13,9 відсотка, що є максимумом в ЄС. Місцеві чиновники очікують, що за рік цей показник збільшиться до 15,9 відсотка.

Економіка Іспанії є п'ятої за розміром в Європі. До цього багато країн ЄС вже оголосили про те, що їх економіки скорочуються протягом двох або більше кварталів.

Зокрема, рецесія зафіксована в Німеччині, Великобританії, Швеції та багатьох інших країнах. Однією з небагатьох держав, що зуміли не допустити рецесії, є Франція. Однак і ця країна, швидше за все, набуде технічної рецесії в 2009 році.

Рецесія в Іспанії наступила вперше за 15 років. Технічною рецесією називається зниження ВВП протягом двох кварталів поспіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: