Підприємства Ахметова хочуть виключити з Меморандуму

Середа, 11 лютого 2009, 14:56
 


Міністерство промислової політики ініціює виключення низки підприємств групи "Метінвест" з числа підприємств гірничо-металургійного комплексу, з якими Кабінет міністрів уклав меморандум про взаєморозуміння, за порушення його умов.

Про це на балансовій нараді з проблем ГМК в Дніпропетровську сказав заступник міністра промислової політики Володимир Северенюк, повідомляє "Обком".

"Я думаю, що ми будемо клопотати разом з Мінекономіки в Кабмін про те, щоб виключити деякі підприємства "Метінвества" з меморандуму", - сказав він.

Северенюк не уточнив, які саме підприємства не виконують умови меморандуму, але відзначив, що металургійний комбінат "Азовсталь", що входить до складу групи "Метінвест", не надає свої прейскуранти цін на продукцію на внутрішньому ринку.

Реклама:

Крім того, гендиректор об'єднання вогнетривких підприємств "Укрогнеупор" Лілія Шумячкова заявила, що "Азовсталь" відмовляється розрахуватися за поставлені їй раніше вогнетриви та її борг становить 12 млн. гривень.

За її словами, за вогнетриви також не розраховується Єнакіївський металургійний завод, що входить у групу "Метінвест". Шумячкова не уточнила борг ЄМЗ за поставлені вогнетриви.

За словами Северенюка, до березня всі підприємства гірничо-металургійного комплексу повинні відзвітувати по виконанню умов меморандуму.

У листопаді 2008 року Кабмін підписав меморандум про співробітництво з підприємствами гірничо-металургійного комплексу.

Даний меморандум передбачає, що Кабмін заморозить для підприємств галузі тарифи на електроенергію та залізничні перевезення, мінімізує ціну природного газу для них, а також надасть низку інших пільг, а підприємства не допустять скорочення своїх співробітників і зроблять всі заходи щодо мінімізації скорочення обсягів виробництва і збереження працездатності своїх виробничих потужностей.

Мінпромполітики виступає за продовження дії цього меморандуму до липня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: