"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ на 46 місці за вартістю житла

Середа, 11 лютого 2009, 13:55
 

Київ посів 46 місце серед міст з найдорожчою нерухомістю.

Міжнародний інформаційно-аналітичний портал Global property guide опублікував щорічний рейтинг міст з найдорожчою нерухомістю, пише видання "Дело".

Відповідно до рейтингу, столиця України посіла 46 місце. Вартість квадратного метру столичної нерухомості складає в середньому 3,5 тисячі доларів. При цьому аналітики відзначають, що якби не криза, Київ міг би увійти до тридцятки найдорожчих міст світу.

"До кризи влітку ціна квадрата столичної нерухомості в центральних районах міста становила близько 6 тисяч доларів", - говорить директор інвестіційної девелоперської компанії Global Solutions Сергій Тумасов.

На першому місці рейтингу, як і рік тому, розташувалось Монако. Один квадратний метр житлової площі в цьому місті коштує 46,7 тисячі доларів. Таку високу ціну працівники Global property guide пояснюють браком вільних земель в Монте-Карло і високою інвестиційною привабливістю регіону.

Удвічі дешевше обійдеться квартира в столиці Великобританії - Лондоні, що зайняв друге місце. Тут за квадратний метр просять близько 24 тисяч доларів.

На третьому місці - Москва. У столиці Росії в центрі квадратний метр коштує захмарні 16,7 тисячі доларів.

Цікаво, що в топ-10 потрапили відразу чотири азіатських міста: Гонконг (4 місце), Токіо (5 місце), Мумбай (8 місце) і Сінгапур (9 місце).

"Економіка азіатського регіону, незважаючи на світову фінансову кризу, знаходиться на підйомі", - коментує аналітик девелоперської компанії South Estate Петро Марковецький.

Замикають список найдорожчих міст столиця Еквадору Кіто і єгипетський Каїр.

Найдорожчим містом США прогнозовано став Нью-Йорк (6 місце).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!