Американці почали економити на авіаперевезеннях

Вівторок, 10 лютого 2009, 13:10
 

Світовий економічний спад торкнувся найбільш прибуткового сегменту повітряних перевезень - міжнародного авіатурізму.

Кількість міжнародних авіарейсів із США та їх завантаженість скорочуються, невеликі літаки замінюють величезні авіалайнери, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету USA Today.

У березні кількість місць на безпосадкових авіарейсах з 48 штатів США в усі країни світу зменшиться на 15 тис. на добу - всього приблизно на 466 тис. місць, або на 5,3% менше, ніж в тому ж місяці 2008 року. При цьому частина авіаперевізників скоротила кількість рейсів на третину.

Ознаки спаду почали проявлятися восени на одному з найбільш завантажених маршрутів - Нью-Йорк - Лондон, після того як збанкрутував Lehman Brothers і на Уолл-стріт вибухнула фінансова криза.

Однак з тих пір скорочення пасажирських авіаперевезень поширилося на всі напрямки польотів, наголошується в статті.

"Ці ознаки говорять про більш глибокий та тривалий спад авіаперевезень, ніж той, який спостерігався після терактів 11 вересня. Нинішній спад носить більш глобальний характер", - заявив голова підрозділу Північної та Південної Америки British Airways Саймон Таллінг-Сміт.

Шість авіакомпаній: American, Delta, JetBlue, Northwest, United і US Airways отримали дозвіл міністерства транспорту США відкласти запуск нових міжнародних маршрутів, перші рейси за яким повинні були початися в 2009 році.

Чотири таких повітряних маршрутів повинні були зв'язати США та материковий Китай, але всі вони були перенесені на березень-квітень 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: