Молдавія не боїться припинення подачі газу

П'ятниця, 9 січня 2009, 15:28
 

Уряд Молдови виключає припинення подачі газу в найближчу добу.

Про це заявив у п'ятницю на засіданні національної комісії з надзвичайних ситуацій перший віце-прем'єр Молдавії, міністр економіки і торгівлі Ігор Додон, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Обсягу газу на цей час достатньо для споживачів країни. Незважаючи на існуючі проблеми, в газопроводі на півдні країни є запас на 6-7 днів, а в іншій частині території, в тому числі в Кишиневі - на 24 години ", - сказав Додон.

За його словами, ризику відключення Молдавії від електроенергії не існує.

Перший віце-прем'єр Молдови повідомив на засіданні, що теплоелектроцентралі, які виробляють електроенергію в Кишиневі і забезпечують опалення міста, перейшли на споживання мазуту.

Крім того, він додав, що скорочена подача газу економічним агентам, які не залучені у виробництво або мають заборгованості з оплати газу.

"Також дані вказівки щодо зниження температури води в системі опалення і припинення з сьогоднішнього дня подачі гарячої води населенню", - сказав Додон.

У свою чергу прем'єр-міністр Молдови Зінаїда Гречанная відзначила, що не відключені від газопроводу тільки ті виробники, які можуть постраждати через зупинки виробництва.

Вона підкреслила, що необхідно ретельно стежити за ситуацією в соціальних, медичних установах і навчальних закладах.

Гречанная звернулася до споживачів газу з проханням враховувати ситуацію і за можливістю економити енергоресурси.

Вона також зазначила, що знаходиться в постійному контакті з українським і російським проводами з приводу переговорів між цими сторонами про поновлення поставок природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: