"Нафтогаз" залишив без газу завод Фірташа

П'ятниця, 9 січня 2009, 11:09

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" скоротила до 6 тис. кубометрів постачання природного газу ЗАТ "Кримський титан" (Армянськ, АРК), що входить до складу міжнародної групи OstChem Group.

Відповідно до розповсюдженого в п'ятницю прес-релізу OstChem Group, для стабільної роботи підприємству необхідно на добу 17 тис. куб. м газу, при роботі в скороченому режимі - 9,5 тис. куб. газу, а саме підприємство не може виконати рекомендації Кабінету міністрів України перейти на альтернативні джерела палива, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Із усього виробничого комплексу на "Кримському титані" на мазуті може працювати тільки казановий цех - для забезпечення опалення і прогріву систем заводу", - повідомляє OstChem Group.

В даний час через значне скорочення подачі газу на підприємство і фактичну неможливість працювати на альтернативних видах палива до мінімуму був обмежений випуск основного продукту - діоксиду титану. При цьому прес-служба не уточнює, у яких обсягах у даний час випускається продукція.

Реклама:

Також OstChem Group підтверджує свою фінансову готовність оплачувати природний газ постачальникам у необхідних підприємствам групи обсягах.

Як повідомлялося раніше, НАК в умовах переведення на автономний режим роботи української газотранспортної системи змушений був обмежити постачання природного газу хімічним і металургійним підприємствам, що є найбільшими промисловими споживачами газу.

Постачання газу також скорочені на наступні підприємства хімічної галузі: ВАТ "Рівнеазот", "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська обл.), "Стирол" (Горлівка, Донецька обл.) і Одеський припортовий завод.

 ВАТ "Кримський содовий завод" є провідним у Східній Європі підприємством з виробництва технічної кальцинованої соди, "Кримський титан" - провідний у Східній Європі виробник діоксиду титану.

Контрольним пакетом ЗАТ "Кримський титан" володіє держава, а 50% "мінус" 1 акція компанії належить OstChem Germany Gmb, дочірній компанії OstChem Holding AG, що входить у Group DF співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!