"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз": уся відповідальність за Європу без газу, лежить на "Газпромі"

Четвер, 8 січня 2009, 19:20
 

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що всю відповідальність за ситуацію, яка склалася з постачанням російського газу в Європу, має взяти на себе ВАТ "Газпром".

Про це йдеться у заяві "Нафтогазу", в якій компанія "висловлює здивування заявою голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера, який радить країнам ЄС, що вважають себе постраждалими від припинення постачання російського газу через територію України, звернутися до суду з позовом до України".

"НАК "Нафтогаз України" вважає неприпустимим перекладання відповідальності за припинення постачання газу з Росії, на Україну, як країну-транзитера, яка не чинила перешкод для проходження російського газу для європейських споживачів", - йдеться у заяві.

"Нафтогаз" вкотре наголошує, що, незважаючи на відсутність з боку "Газпрому" контракту на транзит природного газу територією України на 2009 рік "та значний економічний та психологічний тиск з російського боку", Україна протранспортувала споживачам Європи через ГТС України за 6 днів січня 1435,9 млн. куб. метрів російського газу.

Реклама:

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!