"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дубина гарантує постачання газу до Європи

Четвер, 8 січня 2009, 15:45
 

Голова НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина заявляє, що Україна бере на себе зобов'язання постачати російський газ на західний кордон в повному обсязі.

Про це він сказав у Брюсселі в рамках позачергового засідання комітету Європарламенту з закордонних справ, повідомляє агентство "Интерфакс".

На ньому Дубина розповів європейським парламентарям українську позицію щодо поставок російського газу до країн Євросоюзу.

"Що ми обговорювали в Москві - це було прохання української сторони, це не було умовою поновлення поставок російського газу в Європу. Україна бере на себе зобов'язання: весь газ, що зайде на територію України, буде протранспортовано, і на західному кордоні ми весь обсяг газу віддамо", - сказав він.

Разом з тим Дубина пояснив, що для того, щоб газотранспортна система існувала і могла транспортувати газ до ЄС, необхідний певний обсяг газу, що буде забезпечувати роботу компресорних станцій і всього обладнання в цілому.

Реклама:

"Виконуючи транзит російського газу в Європу, певний обсяг технічного газу повинен бути використаний для забезпечення транзиту", - зазначив він.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!