"Нафтогаз" запевняє, що відправляє до Європи увесь газ

Четвер, 8 січня 2009, 12:54
 

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" 1-6 січня 2009 року транспортувала споживачам Європи через українську газотранспортну систему 1,4359 млрд. кубометрів природного газу,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-центр НАК в середу.

"Нафтогаз України", незважаючи на відсутність контракту з ВАТ "Газпром" на транзит природного газу територією України на 2009 рік і значний економічний та психологічний тиск з російського боку, транспортувала споживачам Європи через ГТС України за шість днів січня 1,4359 млрд. кубометрів російського газу ", - говориться в прес-релізі.

За даними НАК, за шість днів компанія використала 52,2 млн. кубометрів газу на технологічні потреби ГТС України, що повністю відповідає загальним обсягам входження у ГТС України російського природного газу за цей період - 1,4882 млн. кубометрів.

При цьому в "Нафтогазі України" нагадують, що для забезпечення роботи перекачувальних агрегатів при транспортуванні російського природного газу територією України необхідні 21 млн. кубометрів газу на добу або 126 млн. кубометрів за шість діб.

"Таким чином, можна констатувати, що Україна за шість діб січня 2009 року передала європейським споживачам 74 млн. кубометрів газу з власних ресурсів", - підкреслюють в прес-центрі.

За даними НАК, 1 січня російська монополія направила до України для транзиту 318,2 млн. кубометрів, при цьому в Європу пішло 318,4 млн. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: