"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"КиЇвводоканал" намагався заблокувати роботу "Оболоні"

Вівторок, 6 січня 2009, 17:37

 "Київводоканал" 31 грудня тимчасово заблокував роботу головного заводу пивоварного ЗАТ "Оболонь". Він вимагав оплати послуг водовідводу "за визнаним незаконними тарифам".

Про це з посиланням на прес-службу "Оболоні" повідомляє агенство "Інтерфакс".

"Незважаючи на скасування президентом України розпорядження глави Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького про підвищення тарифів на водовідвід, комунальні служби міста закидали мішками з піском каналізаційні стоки головного заводу ЗАТ "Оболонь", - відзначається в прес-релізі.

Каналізаційні стоки були розчищені силами підприємства в досить стиснутий термін, уточнили агенству у прес-службі підприємства.

Реклама:

Коментуючи ситуацію, начальник його юридичного відділу Андрій Витченко повідомив, що розпорядження про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 грудня 2008 року, видане главою КМДА, президент України відмінив указом, що набув сили ще 26 грудня. При цьому основним аргументом для скасування розпорядження столичного градоначальника була невідповідність розпорядження Конституції і законам України.

"Таким чином, розпорядження глави КМДА вважається недійсним з моменту його видання", - цитує прес-служба "Оболоні" слова начальника юридичного відділу.

За його словами, відповідно до закону "Про житлово-комунальні послуги" установлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги цим Законом віднесено до повноважень органів місцевого самоврядування, а не КМДА, при цьому рішення адміністрації не пройшло реєстрацію в органах юстиції.

Крім того за розпорядженням від 27 листопаду 2008 року тарифи на житлово-комунальні послуги для окремих категорій споживачів перевищують економічно обґрунтовані витрати з урахуванням граничної рентабельності в 2-5 разів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!