"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" готовий відновити переговори з "Нафтогазом" будь-якої хвилини

Вівторок, 6 січня 2009, 16:33
Офіційний представник "Газпрому" Сергій Куприянов заявив про готовність російського газового концерну до якнайшвидшого поновлення переговорів з "Нафтогазом України".

Про це повідомляє агенство "Інтерфакс".

"Заяви (голови НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини) про намір продовжити переговори лише 8 січня нас дивують, ми готові почати переговори, з огляду на кризову ситуацію, у будь-яку хвилину", - сказав Куприянов на брифінгу в Москві.

"Ситуація занадто важка, щоб чекати ще два дні", - додав він.

Коментуючи інформацію про те, що гендиректор компанії "Газпром Збут Україна", який наразі знаходиться у Києві, може почати попередні переговори з українською стороною, Куприянов сказав: "Він до цього готовий".

Реклама:

Щодо ситуації з постачаннями газу з початку року, Куприянов відзначив, що "за відсутності контракту на постачання газу для споживачів України на українській території відбувався несанкціонований відбір газу, який призначався європейським споживачам".

"Газпромом" ужив заходи для виключення можливості незаконних дій НАК "Нафтогаз" України. Постачання в напрямку України скорочені", - сказав офіційний представник компанії.

"Уживаються додаткові заходи для задоволення потреб наших європейських споживачів, додаткові обсяги поставляються через Білорусію газопроводом "Блакитний потік", використовуються наші резерви в підземних сховищах Європи, проводяться операції на спотовом ринку", - повідомив Куприянов.

"Провина за ситуацію, що склалася, лежить на українській стороні", - додав представник "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: