"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд може рефінансувати банки, які обслуговують підприємства теплоенергетики

Вівторок, 6 січня 2009, 15:54 -
Кабмін розгляне можливість рефінансування Нацбанком банків, які обслуговують підприємства теплоенергетики під гарантії органів місцевого самоврядування. Це робитиметься для покриття касової різниці через неузгоджені терміни оплати населенням за послуги із теплопостачання й термінів оплати за природний газ підприємствами теплоенергетики.

Про це з посиланням на повідомлення на офіційному веб-сайті Міністерства з питань житлово-комунального господарства (ЖКХ) повідомляє агенство "Інтерфакс".

У ході селекторної наради з питань проходження опалювального сезону в умовах обмежень постачань газу, його економії і використання резервних видів палива представники НАК "Нафтогаз України" повідомили, що всі підприємства, які заборгували за спожитий у 2008 році газ і не підписали договору з НАК, після 8 січня можуть залишитися без газу.

"Якщо ви на місцях не можете провести відповідну роботу з населенням щодо своєчасних платежів, тоді потрібно брати кредити в банках або погашати платежі за рахунок міжбюджетних трасфертів, тому що НАК "Нафтогаз" ставить питання категорично - без грошей газу не буде", - повідомив під час наради голова ЖКХ Олексій Кучеренко.

Відповідно до повідомлення, загальна сума заборгованості за спожитий у 2008 році природний газ складає 1,8 млрд. грн, при цьому за грудень заборгованість виросла на 209 млн. грн.

Реклама:

Серед основних боржників - Дніпропетровська, Харківська, Донецька, Запорізька, Луганська області та Київ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: