"Газпром" заявляє, що його можливості не безмежні

Вівторок, 6 січня 2009, 11:11
 "Газпром" робить усе можливе для того щоб не допустити скорочення споживання газу в Європі, однак можливості компанії не безмежні, заявляє заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

"Незважаючи на всі наші спроби повернути українську сторону за стіл переговорів, вже п'ятий день ми нікого не бачимо, отримуємо інформацію тільки через пресу", - повідомляє з посиланням на інтерв'ю, показаному у телепрограмі "Вести", агенство "ІнтерФакс"

Зараз Олександр Медведєв проводить консультації в Лондоні зі своїми партнерами щодо постачань російського газу в Європу,.

"З однієї руки крадеться газ з експортної труби, а інший газ, що належить компанії "РосУкрЭнерго", у підземних сховищах газ, він не подається на експорт, хоча "Газпром" робив усе можливе для того щоб не допустити скорочення споживання газу в Європі, наші можливості, природно, не безмежні", - підкреслив заступник голови правління "Газпрому".

Тим більше, "якщо українська сторона зараз буде чинити перешкоди фізичні (вона фактично це зробила, відмовляючись приймати газ додатковий у газотранспортну систему України), то наслідки цих дій дуже важко передбачити", - додав він.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: