"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" скоротив підйом газу зі сховищ для потреб України

Понеділок, 5 січня 2009, 12:00

  Підйом природного газу з підземних сховищ газу (ПСГ) НАК "Нафтогаз України" для забезпечення потреб України на ранок 4 січня склав 186,1 млн куб. м на добу, що на 7% менше, ніж 1 січня (200 млн куб. м).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на "Укртрансгаз", дочірню компанію НАК "Нафтогаз України".

Добове споживання газу в Україні за станом на ранок 4 січня складало 275,4 млн куб. м, з яких 59,7 млн куб. м були забезпечені за рахунок українського видобутку.

"Укртрансгаз" також зазначає, що "Газпром" за станом на ранок 4 січня поставляв на вхід української газотранспортної системи (ГТС) 289,7 млн куб. м природного газу в добу, з яких "Нафтогаз України" використовував для його транзиту 25,2 млн куб. м і забезпечив на виході 264,5 млн куб. м.

Реклама:

Зокрема, 154,7 млн куб. м були спрямовані в Словаччину через термінал "Ужгород", 34 млн куб. м - в Угорщину через термінал "Берегово", 2,6 млн куб. м і 9,7 млн куб. м - відповідно в Румунію і Польщу через термінал "Теково" і 50,9 млн куб. м - у Туреччину і на Балкани через термінал "Орловка".

Крім того, Україна транспортувала 12,6 млн куб. м російського газу в Молдову.

Оперативніші дані про споживання і транзит газу на разі відсутні.

Як повідомлявся, "Газпром" з 1 січня 2009 року припинив постачання газу в Україну через недомовленість про ціну таких постачань і тарифної ставки на транзит.

 Російська монополія продовжує поставляти природний газ транзитом через Україну, і при цьому вважає незаконним використання українською стороною частини цього газу в якості технічного для забезпечення транспортування.

У той же час НАК "Нафтогаз України" наполягає, що під час відсутності погоджених умов транзиту має право направляти частину отриманого від Росії газу на вхід ГТС для забезпечення його транзиту в країни Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: