З Європи їде газовий ревізор

Понеділок, 5 січня 2009, 11:00
В понеділок до Києва прибуває делегація Європейської комісії для відпрацювання окремих питань співробітництва в газовій сфері, повідомив уповноважений президента України щодо міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.
Як повідомляє прес-служба президента, делегація побуває в Києві відповідно до домовленостей, досягнутих українською делегацією 2 січня у Празі, Братиславі та Берліні.
У складі делегації: Міністр промисловості і торгівлі Чеської Республіки Мартін Ріман, Посол з особливих доручень - Уповноважений Чеської Республіки у справах енергетичної безпеки Вацлав Бартушка, а також Генеральний директор Генерального директорату «Транспорт і енергетика» Європейської Комісії Маттіас Руете з двома супроводжуючими особами. 
Чеська частина делегації прибуває урядовим чартером близько 16.00; брюссельська частина - рейсовим літаком з Брюсселя о 16.20.
Головною метою поїздки української делегації до Чехії, Словаччини та Німеччини, що відбулася 2 січня, є виконання доручення Віктора Ющенка та Юлії Тимошенко щодо детального інформування європейських партнерів про нинішній реальний стан справ у газовій сфері в контексті співробітництва України з Росією, а також з країнами Європейського Союзу та іншими країнами, до яких надходить природний газ по території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: