Газ РосУкрЕнерго розмитнюють для Нафтогазу

Субота, 31 січня 2009, 17:09
На сьогодні на митниці проходить розмитнення газу, що належав раніше "РосУкрЕнерго", на користь "Нафтогазу".

Про це повідомила прем`єр Юлія Тимошенко, передає УНІАН.

"Зараз газ розмитнюється", - заявила прем`єр.

Крім того, Тимошенко сказала, що розрахунок за цей газ з "Газпромом" у розмірі 1,7 млрд. дол. вже проведено коштами, одержаними від "Газпрому" за транзит газу через територію України.

"Ми за цей газ заплатили за рахунок транзиту. У нас є гроші, які "Газпром" платить за транзит, а ми цими грошима розрахувалися за цей газ", - уточнила прем`єр.

Реклама:

Як повідомлялося, 23 січня тодішній голова Державної митної служби Валерій Хорошковський заявив, що митниця не може розмитнити 11 млрд. кубометрів газу, які зберігаються в українських ПСГ, оскільки, згідно з документами, власником цього газу є "РосУкрЕнерго".

У свою чергу прем`єр Тимошенко наполягала, що Державна митна служба має здійснити митне оформлення 11 млрд. кубометрів газу, який "Нафтогаз" придбав у "Газпрому" і який вже знаходиться в українських газових сховищах.

Згідно з підписаним 19 січня газовим контрактом з Росією, Україна за спеціальною ціною в 153,9 долара за тисячу кубометрів мала викупити 11 млрд. куб. м газу, який зберігається в українських газових сховищах, але не належить державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!