"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's сумнівається у кредитоспроможності європейських емітентів

П'ятниця, 30 січня 2009, 18:17
 

Міжнародне рейтингове агентство Moody's очікує, що в 2009 році кредитоспроможність європейських емітентів продовжить знижуватися у міру поширення наслідків кредитної кризи на всю світову економіку.

Про це йдеться в спеціальному коментарі компанії Moody's Analytics "Європейські кредитні тенденції - підсумки 2008 року та прогноз на 2009 рік",повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".  

"У четвертому кварталі стан економічного та фінансового ландшафту в Європі різко погіршився, і прогноз на 2009 рік песимістичний, оскільки більшість найбільших європейських економік, у тому числі Німеччина, Великобританія, Франція, Іспанія, Італія та Швейцарія на цей час знаходяться в стадії рецесії" , - констатують експерти агентства.

"Короткостроковий прогноз Moody's щодо кредитної якості в Західній Європі різко погіршився на тлі рецесії, що поглиблюється", - відзначає молодший директор - економіст компанії Moody's Economy Крістін Лі.

"Статистика прогнозів Moody's також дає підстави вважати, що зниження кредитоспроможності в середньостроковій перспективі буде більш значним, ніж під час спаду в попередньому кредитному циклі, - пояснює економіст компанії Moody's Economy Кімберли Форкс.

Також в агентстві відзначили, що прогноз Moody's для регіону СНД і Росії не менш песимістичний. Рецесія в економіці, девальвація валют і різкий відтік іноземних коштів справляють сильний тиск на рейтинги емітентів регіону.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!