Банк Росії вивів з американського ринку всі свої мільярди

П'ятниця, 30 січня 2009, 15:52
 

Сергій Ігнатьєв ошелешив журналістів новиною про те, що керований ним "Банк Росії" продав всі до єдиної облігації американських іпотечних агентств Fannie Mae і Freddie Mac.

У міжнародних резервах Росії їх не залишилося, підтвердив він.

"Вже продали все. Зароблених грошей, нічого не втратили", - зауважив голова Центробанку.

Цікаво, що ще в жовтні заступник міністра фінансів Росії Дмитро Панкін запевняв громадськість у тому, що Росія не буде нарощувати або знижувати вкладення резервних фондів в облігації американських іпотечних агентств, пише видання "Известия".

Реклама:

Мова тоді йшла про 3,5% коштів національних фондів Росії (із складу Резервного фонду було вкладено близько 4,5 млрд. дол., а з Фонду національного добробуту - близько мільярда), опосередковано вкладених в облігації Fannie Mae і Freddie Mac.

А ще місяцем раніше, у вересні, перший заступник голови "Банку Росії" Олексій Улюкаєв заявив, що обсяг вкладень Центрального банку в облігації американських іпотечних агентств на кінець серпня трохи скоротився в порівнянні з кінцем липня.

При цьому він, однак, не навів ніяких конкретних показників, хоча ще в кінці липня, сказав, що ЦП скоротив свої вкладення в корпоративні облігації США на 40%.

Якщо врахувати, що на початку 2008 року такі вкладення "Банку Росії" становили близько 100 млрд. дол., то на серпень вкладення обчислювалися сумою в 60 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!