Газпром підкреслює, що Фірташ може розрахуватися як грошима так і газом

П'ятниця, 30 січня 2009, 15:28

ВАТ "Газпром" підкреслює, що після переуступки права вимоги заборгованості "РосУкрЕнерго" у розмірі 1,7 мільярдів доларів НАК "Нафтогаз", він може вимагати від РосУкрЕнерго урегулювання боргу як у грошовій, так і у товарній формі.

Про це йдеться в уточнюючому коментарі управління Інформації "Газпрому" "Економічній правді".

"У зв'язку з тим, що ряд українських ЗМІ допустили неправильну трактову коментарю, що було надано ВАТ "Газпром" напередодні, Управління інформації ВАТ "Газпром" вважає необхідним відзначити, що після підписання між ВАТ "Газпром" та НАК "Нафтогаз України" договору переуступки прав вимоги заборгованості "РосУкрЕнерго", "Нафтогаз" може вимагати від РУЕ цієї заборгованості як в грошовій, так і в товарній формі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в середу, в ефірі програми Шустер Live на телеканалі "Україна", Депутат Верховної ради від БЮТ Андрій Портнов заявив наступне: "Газпром" повідомив уряд про те, що він довів до відома "РосУкрЕнерго", що відношення з "РосУкрЕнерго" зупинені і цей газ було передано Україні".

Реклама:

"Такого листа уряд отримав. Кому не подобається - той може звертатися до суду", - заявив депутат.

Коментуючи слова Портнова, Газпром напередодні повідомив, що "ані Газпром", ані "Газпром експорт" не мають жодних прав на газ "РосУкрЕнерго", що знаходиться в ПСГ України, і відповідно, не здійснювали будь-яких угод з цим газом, в тому числі не передавали "Нафтогазу України" жодних прав по відношенню до цього газу.

Відповідно до Договору переуступки від 20.01.2009 року, "Газпром" і "Газпром Експорт" поступилися правами вимоги від "РосУкрЕнерго" виключно грошової заборгованості у розмірі 1,7 мільярдів доларів США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!