Темпи світового економічного зростання - найнижчі за останні 60 років

П'ятниця, 30 січня 2009, 15:14
 

Темпи світового економічного зростання скоротилися до найнижчого рівня з часів Другої світової війни.

Про це повідомляється в новій доповіді Міжнародного валютного фонду, текст якої розміщено на офіційному сайті Організації Об`єднаних Націй, передає агентство "УНІАН".

Автори дослідження констатують, що в 2009 році спостерігатиметься подальше уповільнення розвитку.

Очікується, що темпи зростання в країнах з ринком, що формується, і в країнах, що розвиваються, різко скоротяться і впадуть з 6,25% у 2008 році до 3,25% в 2009 році.

Реклама:

Це стане результатом попиту, що знижується, на експорт, падіння цін на біржові товари і жорстких обмежень на зовнішнє фінансування.

В цілому, прогнозують експерти, світове економічне зростання знизиться до половини відсотка - найнижчого рівня з часів Другої світової війни.

МВФ констатує, що найзначнішого удару нинішня фінансова криза завдала Європі. Всі країни континенту з розвиненою економікою перебувають в рецесії, а кілька країн регіону з економікою, що швидко зростає, і ринком, що формується, звернулися до МВФ і Європейського союзу за фінансовою допомогою.

Впродовж кількох місяців МВФ затвердив надзвичайні позики для Угорщини, України, Ісландії, Білорусі і Латвії сумою понад 39 млрд. доларів. Незабаром буде розглянуто заявку від Сербії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: