"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Алкогольне лоббі розпадається

П'ятниця, 30 січня 2009, 11:06

Провідні гравці вітчизняного алкогольного ринку Українивиходять зі складу галузевої Асоціації СОВАТ.

Про це йдеться у спільній заяві компаній, що покинули асоціацію.

Компанії ГК "Баядера", "ОЛІМП", ГК "Союз-Віктан" і "Nemiroff Холдинг" повідомляють про те, що їхня подальша робота в рамках СОВАТ вичерпала себе, оскільки структурно і професійно Асоціація перестала відповідати початковим цілям відстоювання інтересів галузі та боротьби з "тіньовим" ринком алкоголю.

На думку провідних учасників СОВАТ, одна з головних причин, що перешкоджають його подальшої конструктивній роботі - "недосконалість правил, процедур і механізмів, що дозволяють враховувати інтереси всіх учасників об'єднання."

"Саме це стало причиною неможливості припиняти спроби маніпулювання СОВАТ в інтересах окремих виробників, почастішали останнім часом", - йдеться у заяві.

Реклама:

Заснована ще в 2007році спільно СОВАТ та АМКУ Експертна Комісія з питань професійної етики так і не змогла стати реально діючим механізмом, що сприяє вирішенню конфліктних питань у сфері недобросовісної конкуренції на ринку алкоголю.

При цьому, у спільній заяві компаній йдеться про те, що найближчим часом вони створять свою альтернативу СОВАТ.

"Це стане можливим завдяки створенню прозорого механізму, який забезпечить чесні правила побудови взаємовідносин між виробниками для оптимального задоволення інтересів усіх учасників створюваної галузевої Асоціації", - говориться в заяві.

Детальніша інформація про нову організацію зявиться після повного створення і реєстраціїорганізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: