"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бізнес-еліту у Давосі охопила колективна депресія

П'ятниця, 30 січня 2009, 09:19
 

Перші виступи і дискусії на форумі в Давосі засвідчили, що із цим гаслом "Облаштовувати світ після кризи" організатори дещо поквапилися.

Провідні бізнесмени і політики, які зібралися у швейцарському курортному містечку, не бачать ані кінця фінансової кризи, ані конкретних шляхів її подолання, повідомляє агентство "УНІАН".

Безпорадність можновладців і китів бізнесу оглядачі називають не інакше як депресією. Усі гучні заклики промовців не містять перспективних рецептів.

Багатомільярдні урядові програми із підтримки кон'юнктури, як зазначають численні експерти, здебільшого не дають очікуваних результатів, лягаючи борговим ярмом на плечі платників податків.

Реклама:

Попри те, що у Давосі цього року зібралася рекордна кількість учасників з усього світу, на форумі відчувається вакуум сильних ідей.

"Ще ніколи в історії Світового економічного форуму настрої не були такими пригніченими як цього разу", - констатує, зокрема, видання ділових кіл Німеччини Handelsblatt.

Більшість учасників приїхала із надією почути відповіді на запитання "що робити", але відповідей немає. Як немає більше і "мудреців" фінансового світу, які задавали би тон на таких форумах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: