"Газпрому" не сподобалася пропозиція "Нафтогазу"

Субота, 3 січня 2009, 19:40
 

У "Газпромі" називають дивною та юридично необгрунтованою пропозицію "Нафтогазу України" повернутися до розрахунків за транзит природним газом.

Про це заявив офіційний представник концерну Сергій Купріянов, повідомляє агентство "Інтерфакс".

"За транзит газу територією України "Газпром" згідно з чинним контрактом повинен заплатити близько 2,1 млрд. дол. в залежності від фактичного обсягу товаротранспортної роботи", - сказав Купріянов.

"У той же час 23 млрд. кубометрів газу з розрахунку 418 дол. за 1 тис. кубометрів коштують не менше ніж 9 млрд. 600 млн. доларів", - зазначив він.

Реклама:

"Так що пропозиція досить дивна, жодних юридичних підстав для неї немає", - констатував Купріянов.

Крім того, він заявив, що "Газпром" як компанія, що постачає газ до кількох десятків країн і має більш ніж 40-річний досвід ведення переговорів про постачання і транзит газу, завжди була і залишається надійним партнером і конструктивним учасником переговорів.

"У ході переговорів з українською стороною про умови роботи в 2009 році "Газпром" зробив цілу низку компромісних пропозицій, які Києвом так і не були прийняті", - підкреслив Купріянов.

"Зниження тиску на виході з газотранспортної системи України в напрямку європейських споживачів, що зараз спостерігається, є наочним свідченням невиконання українською стороною своїх транзитних зобов'язань", - заявив представник "Газпрому".

"Саме це, а аж ніяк не заяви російського газового концерну, дискредитує Україну в очах європейської спільноти", - додав він.

"Переговорна позиція "Газпрому" повністю відповідає загальноприйнятій діловій практиці і знаходить повне розуміння з боку всіх інших партнерів російського концерну", - стверджує Купріянов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!