"Нафтогаз" пропонує "Газпрому" повернутися до практики 2005 року

Субота, 3 січня 2009, 16:12
 

"Нафтогаз України" пропонує повернутися до практики оплати послуг транзиту газу в Європу додатковими поставками природного газу Україні.

Про це йдеться в заяві голови правління "Нафтогазу України" Олега Дубини.

Він нагадує, що в останні роки не проводилось підписання міжурядових протоколів, тому "за міжнародною юридичною практикою вважаються легітимними умови протоколу на 2005 рік".

"Протоколом передбачена поставка в рахунок оплати послуг з транзиту 23 млрд. природного газу та надання послуг в рахунок погашення отриманого раніше "Нафтогазом України" авансового платежу на суму 250 млн. дол. на рік (що еквівалентно 5 млрд. газу)", - пояснив Дубина.

Реклама:

У 2009 році компанія вважає можливим проводити роботу з такими параметрами, а починаючи з 2010 року перейти до відбору в рахунок оплати вартості послуг з транзиту газу 28-29 млрд. куб. м газу на рік.

Також компанія вважає "за необхідне, юридично виправданим і можливим повернутися на даний час до такого порядку роботи і вважає, що "Газпром" у добових об`ємах газу, що подаються в ГТС України, крім обсягів газу, узгоджених для подачі в європейські країни, зобов'язаний постачати природний газ в обсягах 63 млн. куб. м на добу для споживачів України".

Компанія заявляє про готовність здійснювати транзит з урахуванням зобов'язань з надання послуг в рахунок авансового платежу.

"Нафтогаз України"» для забезпечення балансу газу України природним газом готова закупити відсутні обсяги - від 13 до 23 млрд. куб. м у "Газпрому".

"Україно-російські переговори постійно тривають. Українська делегація готова у будь-який час прибути до Москви для підписання взаємоузгоджених контрактів", - заявляють у "Нафтогазі".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!