"Газпром" закликає Балканські країни розібратися з Київом

Субота, 3 січня 2009, 14:21
 

Балканські країни вже відчули негативні наслідки дій України в питанні транзиту російського газу і повинні в цій ситуації спонукати Київ дотримуватися Європейської енергетичної хартії.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Українська сторона не тільки заявила в досить цинічній формі, що вона забирає газ з європейської транзитної труби, але, за повідомленням диспетчерського центру на Балканах, балканські країни почали вже не тільки відчувати (негативні наслідки), але і страждати від того, що робить українська сторона ", - сказав Медведєв.

"У зв'язку з цим ми вважаємо за необхідне, щоб балканські країни, які вже постраждали в цій ситуації, використовували юридичні засоби, які у них є в рамках Європейської енергетичної хартії, для запобігання ескалації цих подій", - зазначив заступник голови правління" Газпрому ".

"У цій хартії записано - а Україна приєдналася до неї абсолютно добровільно, ніхто її не примушував - що ніякі суперечки, дискусії, договори щодо транзиту газу не можуть бути приводом для створення перешкод для транзиту", - сказав Медведєв.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: