Словаччина готова допомагати Україні

Субота, 3 січня 2009, 11:05
 

Словаччина готова підтримати Єврокомісію у тому, щоб залучити європейських фахівців до переговорів між Україною та Росією в газовому питанні.

Про це в п'ятницю повідомив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський за результатами переговорів української делегації із міністром економіки Словаччини, передає прес-служба секретаріату президента.

"Словаччина висловила стурбованість рішенням про припинення постачання газу з Росії в Україну, однак із розумінням поставилася до ситуації, яка нині склалася у переговорах щодо транспортування та поставок газу", - сказав Соколовський.

За його словами, під час переговорів Словаччина висловила готовність підтримати бачення Європейської комісії про залучення у майбутньому європейських фахівців до переговорного процесу.

Реклама:

Зараз у Словаччині створено спеціальний штаб з енергетичних питань.

Після Словаччини, українська делегація прибула у Берлін і вечорі проведе переговори з спеціально створеною урядовою робочою групою, яку очолює керівник департаменту -представник федерального канцлера Німеччини Генфрид Хорстман.

В п'ятницю зранку делегація також провела переговори у Чехії. Однак керівництво цієї країни відсторонилося від участі у переговорах Росії і України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: