"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путіну не вистачає долара

Четвер, 29 січня 2009, 09:32
 

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін вважає необхідним перехід до моделі декількох резервних валют і підкреслив, що емітенти цих валют повинні керуватися макроекономічної дисципліною.

Про це Путін заявив, виступаючи на економічному форумі в Давосі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Надмірна залежність від по суті, єдиною резервної валюти небезпечна для світової економіки, тому було б доцільно сприяти об'єктивному процесу появи в майбутньому декількох сильних регіональних валют", - відзначив він.

При цьому, підкреслив прем'єр-міністр, важлива більша відкритість у проведенні кредитно-грошової політики країн-емітентів резервних валют.

Путін зазначив, що більшість країн світу розміщує свої міжнародні резерви в іноземних валютах, і хотіли б бути впевнені в їх надійності.

"У свою чергу емітенти резервних і розрахункових валют об'єктивно зацікавлені в тому, щоб їх грошові знаки користувалися попитом і довірою у інших держав, то є очевидні взаємний інтерес і взаємна залежність", - сказав екс-президент РФ.

Прем'єр РФ заявив, що з метою подолання наслідків світової кризи необхідно звільнитися від віртуальних грошей і сумнівних рейтингів.

"Настав час звільнитися від віртуальних грошей, дутих звітів і сумнівних рейтингів", - сказав Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: