"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" обурюється з приводу "інтерпретації" газових угод

Середа, 28 січня 2009, 18:28
 

Правління НАК "Нафтогаз України" на засіданні у середу схвалило дії керівництва компанії при підписанні газових угод з Росією.

Про це йдеться в повідомленні НАК "Нафтогаз", поширеному прес-службою уряду.

"Правління Компанії прийняло рішення про схвалення дій голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини та першого заступника голови правління Ігоря Діденка із підписання довгострокових контрактів із ВАТ "Газпром" щодо умов транзиту природного газу територією України до європейських країн і поставки (купівлі-продажу) природного газу для споживачів України", - йдеться в повідомленні.

Водночас, в ньому наголошується, що "НАК "Нафтогаз України" вражена інтерпретацією укладених угод про постачання російського газу в Україну та до Європи з боку різних посадових осіб та ЗМІ".

Реклама:

"Сьогодні весь світ, незаангажоване експертне середовище визнали, що Україна завдяки чітким спільним діям Кабінету міністрів України та НАК "Нафтогаз України" гідно вийшла з конфлікту, достойно захистила національні інтереси, заспокоїла європейське співтовариство і прибрала паніку в суспільстві щодо енергетичної нестабільності", - йдеться в заяві.

"Компанія впевнена, що досягнуті під час надзвичайно складних переговорів домовленості безумовно вигідні Україні та є оптимальним виходом з тривалого, штучно створеного протистояння, що призвело до значного погіршення відносин в трикутнику Україна-Росія-Європа", - зазначає прес-служба.

"НАК "Нафтогаз України" здивувала версія про те, що керівництво Компанії підписало згадані документи під тиском. Компанія наголошує, що всі укладені угоди відповідають чинному законодавству та завізовані відповідно до розпорядчих документів НАК "Нафтогаз України", - наголошується в заяві.

"НАК "Нафтогаз України" нагадує, що дії Компанії носять господарський характер і не повинні піддаватися тиску з боку різних політичних сил", - йдеться в повідомленні.

Досі повідомлення НАК "Нафтогаз" розсилала прес-служба компанії, а не уряду. У середу прес-служба уряду вже поширила підкориговану заяву міністра фінансів Пинзеника, де назвала провокацією оприлюднений лист про складну економічну ситуацію в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!