Кабмін позбавили задоволення встановлювати ціни на газ

Середа, 28 січня 2009, 15:17
 

Граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також бюджетних організацій буде встановлювати Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) замість Кабінету міністрів.

Про це журналістам повідомив голова комісії Валерій Кальченко з посиланням на рішення, прийняте на урядовому засіданні в середу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також бюджетних організацій з 15 листопада 2008 року збільшився на 23,2% - до 1152 грн. за 1 тис. куб м.

Граничний рівень ціни на природний газ для промспоживачів з 1 січня 2008 року становив 934,7 грн. за 1 тис. куб м.

Промисловим і прирівняним до них споживачів поставляється природний газ імпортного походження.

Перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак вважає рішення Кабінету Міністрів про передачу повноважень Національній комісії регулювання електроенергетики на затвердження цін на газ для внутрішніх споживачів прагненням перекласти на НКРЕ відповідальність за рівень цін.

"У мене підозра, що зараз ми просто відвели від відповідальності Кабінет Міністрів і поклали її на НКРЕ", - сказав він.

Він зазначив, що 2007 року й до сьогоднішнього рішення Кабміну уряд встановлював граничні ціни на газ для внутрішніх споживачів, вище за які НКРЕ не мала можливості встановлювати ціни, повідомляє агентство "Українські новини".

Реклама:

На думку Шлапака, така норма відповідала закону про ціни й ціноутворення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: