Газпром може збільшити потужність Південного потоку на третину

Середа, 28 січня 2009, 11:49
 "Газпром" може збільшити потужність газопроводу "Південний потік" на 16 млрд куб.м, до 47 млрд куб.м.
 
Про це повідомив заступник голови правління  Олександр Медведєв в інтерв'ю телеканалу Russia Today, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми не тільки плануємо запустити" Північний потік "потужністю 55 млрд кубометрів і" Південний потік "потужністю в 31 млрд, а також збільшити транзитну потужність" Південного потоку "ще на 16 млрд кубометрів.
 
Попит є, і мати газопровід потужністю 47 млрд кубометрів набагато економічніше, ніж 31 млрд ", - сказав він.
 
Мєдвєдєв також відзначив, що в грудні між Україною та США було підписано документ під назвою "Стратегічна Хартія".
 
Одним з пунктів в даному документі був пункт про те, що Україна і США тісно співпрацювати в питаннях української газотранспортної системи.
 
"Це виглядає дуже дивно, адже в транзиті або видобутку газу для європейських споживачів не задіяна жодна американська компанія", - додав  Мєдвєдєв.
 
Газопровід "Південний потік", завдання якого - обійти нестабільного транзитера Україну, має пройти від чорноморського узбережжя Росії (від КС "Почінкі") до Болгарії чи Румунії, а потім продовжитися до півдня Італії та Австрії.
 
Для реалізації сухопутної частини проекту за кордоном з Болгарією, Сербією, Угорщиною та Грецією підписані міжурядові угоди. На стадії узгодження знаходиться проект відповідної угоди зі Словенією, планується підписання міжурядової угоди з Австрією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: