Партнер-банк поділять

Середа, 28 січня 2009, 10:23

Колишній топ-менеджер Укрсоцбанку Андрій Оністрат повідомив про намір одержати контроль над 50% Партнер-банку.

Частину акцій власник банкуОлексій Савченко готовий віддати йому як опціон, пише видання "Коммерсант-Україна" .

 "Останні шість років я присвятив Укрсоцбанку і до цих пір є його міноритарним акціонером. Але я втратив мотивацію там працювати і не хочу залишатися найманим менеджером (до жовтня 2008 року був керуючим Київською обласною філією Укрсоцбанку.-ред)", - сказав  Оністрат.

"Ми домовилися з Олексієм Савченко , що я входжу в банк на посаду першого заступника і протягом шести місяців приймаю остаточне рішення про купівлю 50% банку ".

Реклама:

В. о. голови правління Партнер-банку Олексій Савченко та Андрій Оністрат відмовилися повідомити ціну угоди.

"Будь-який менеджер має право на опціон: частина пакета може бути його опціоном, а частина - йому продана. Ми будемо обговорювати деталі", - пояснив Савченко.

Партнер-банк працює на ринку менше трьох років - ліцензія отримана в травні 2006 року, і, за інформацією учасників ринку, банк створювався спеціально для продажу. На початку 2008 року безрезультатно завершилися переговори про купівлю кредитної установи німецьким інвестфондом за  30-50 млн дол.

У квітні Олексій Савченко заявив, що відмовився продати Партнер-банк турецькому Garanti Bank за 2,7 капіталу - 35 млн. Після цього в Україні почалася криза, і ціни на банки впали.

За даними Асоціації українських банків, на 1 жовтня 2008 року Партнер-банк займав 117-е місце за активами (491,19 млн грн) і 123-е за капіталом (822,23 млн грн). За даними банку, його капітал - 94 млн грн (регулятивний - 106 млн грн).

За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2008 року 100% акцій Партнер-банку належало ТОВ "Скорпіон Інтерплюс", але фактичним його власником вважається Олексій Савченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!