"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Молдова готова купувати електроенергію в Україні

Вівторок, 27 січня 2009, 20:25
 

Молдова готова підписати контракт на закупівлю української електроенергії, але за умови гарантій її постачання на тривалий період.

Про це заявив перший віце-прем'єр, міністр економіки та торгівлі Молдови Ігор Додон на прес-конференції у вівторок в Кишиневі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що Україна, поставляє електроенергію до Молдови з 2006 року до кінця 2008 року, мала претензії до молдавської стороні в області перетоки електроенергії, однак "минулого тижня Кишинів і Київ знайшли рішення за всіма проблемами, висловивши готовність співпрацювати у майбутньому".

"Ми уклали з Молдавської ГРЕС контракт на закупівлю електроенергії по 0,058 дол. за 1 кВт.год до березня 2010 року. Після цього Україна заявила про готовність продавати енергію дешевше - по 0,054 і навіть 0,052 дол. Ми готові укласти новий контракт з нею, але нам потрібні гарантії", - сказав Додон.

При цьому він не уточнив, чи йдеться про контракт на постачання електроенергії після березня 2010 року або ж новий контракт покликаний замінити існуючий контракт з ГРЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: