А "Сумихімпорому" газу не дали, і не тільки йому

Вівторок, 27 січня 2009, 15:03
Постачання природного газу на ВАТ "Сумихімпром" до цих пір здійснюються в скороченому обсязі, незважаючи на заявлені 14 січня наміри керівництва країни відновити повноцінне газопостачання підприємств хімічної галузі
 
Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили на підприємстві.
 
Співрозмовник агентства відзначив, що компанії необхідно, як мінімум, 15 млн куб. м газу на місяць для нормальної роботи.
 
Як повідомлялося, про відновлення в повному обсязі поставок газу вже повідомили ВАТ "Азот"  і ВАТ "Концерн" Стірол " І ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот".
 
У перших числах січня через україно-російський газовий конфлікт були скорочені обсяги поставок газу найбільшим хімпідприємствам країни, що, в наслідку, призвело до їх зупинки.
 
За інформацією Союзу хіміків України, через зниження тиску в газовій мережі, а також обмеження поставок газу, крім зазначених підприємств, роботу основних виробництв в січні призупинили Одеський припортовий завод, ВАТ "Дніпроазот" , ВАТ "Рівнеазот" , ВАТ "Кримський содовий завод" та ВАТ "Кримський титан".
 
 "Сумихімпром" спеціалізується на випуску двоокису титану, сірчаної кислоти, жовтих і червоних залізоокисних пігментів, складних мінеральних добрив і коагулянти для очищення води. Компанію контролює Міністерство промислової політики. У державній власності знаходиться 100% її статутного капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: