"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін каже, що продав газ на українських умовах і в ідеальний момент

Вівторок, 27 січня 2009, 14:00

Російський прем'єр Володимир Путін вважає, що Україна переходить на ринкову ціну на газ в "ідеальний момент".

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg, опублікованому на сайті російського уряду.

"Краще, може, і не буде, тому що наприкінці цього року, відповідно, ціни на газ будуть розраховуватися, виходячи із сьогоднішніх цін на нафту, і, виходить, вона буде досить низкою. І я думаю, що ми повинні були пройти цей період, для того щоб вирівняти ситуацію на енергетичному, у даному випадку газовому ринку і створити стабільні умови на майбутнє", - підкреслив він.

"Ну і, нарешті, сьогоднішні умови, умови зниження, великого зниження цін на енергоносії, на нафту, а потім і на газ (як ви знаєте, ціни на газ формуються десь через місяців п'ять-шість, із запізненням від формування світових цін на нафту), - це для України ідеальний момент переходу на європейську формулу ціни", - заявив Путін.

Реклама:

При цьому Путін заявив, що контракти в газовій сфері були укладені "на умовах, що були запропоновані українською стороною".

"Ми погодилися з їхніми умовами наприкінці минулого року, і коли ми погодилися, вони відмовилися, і винятково з внутрішньополітичних міркувань. І ми стали всі, і Росія і Європа, заручником цієї внутрішньополітичної ситуації. Ну і зараз кращим підтвердженням того, що я зараз говорю, є спроба на рівні президента знову переглянути ці домовленості", - заявив Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: