"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінтрансзв'язку розробить 200 інвестиційних проектів

Вівторок, 27 січня 2009, 11:52
Міністерство транспорту та зв'язку України вже підготувало 70 інвестиційних проектів на загальну суму 215 млрд. грн. Про це повідомив у понеділок, 26 січня, Міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський під час засідання колегії Мінтрансзв'язку.

За словами Вінського, нині розроблено та погоджено з профільним урядовим комітетом типову інвестиційну угоду, підготовлено порядок проведення конкурсу на залучення інвестицій.

"Паралельно ми підготували 70 інвестиційних проектів на загальну суму 215 млрд. грн., - сказав міністр. -  Ці проекти вже є, ми готові розпочинати роботу з інвесторами".

За його словами, 70 - ще не остаточна кількість проектів, які запропонує міністерство інвесторам. "Ми будемо продовжувати цю роботу, адже під час останньої зустрічі з прем'єр-міністром поставлено завдання, що Мінтрансзв'язку представить інвесторам не менше 200 конкретних проектів", - підкреслив Вінський.

Нині, за словами заступника міністра Ігоря Урбанського, вже розпочата робота над підготовкою 200 інвестиційних проектів: 50 - у залізничній галузі, 40 - в авіаційній, 40 - на морському та річковому транспорті, 30 - на автомобільному, 10 - у сфері зв'язку, 30 - у дорожньому господарстві.

Реклама:

"Підготувати 200 інвестиційних проектів у такі складні для країни умови - наша цілеспрямована лінія", - сказав Вінський, додавши, що для того, аби залучити таку колосальну кількість інвестицій, потрібно дуже серйозно реформувати підгалузі.

"Тобто, ця діяльність вимагає не тільки роботи з інвесторами, а взагалі доведення до логічного завершення реформування галузі", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!