"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов продає забруднене повітря

Вівторок, 27 січня 2009, 09:25
 

Донбаська паливно-енергетична компанія (ДПЕК) бізнесмена Рината Ахметова оголосила відкритий тендер з продажу квоти на викиди в рамках Кіотського протоколу.
 
За словами директора з розвитку бізнесу ДПЕК Германа Айнбіндера, загальний обсяг викидів, який компанія планує продати, становить 720 тисяч тонн в еквіваленті вуглекислого газу, пише видання "Дело".

"Продаж квот дозволить нам залучити додаткове фінансування, необхідне для реалізації проекту з модернізації наших підприємств", - пояснює Айнбіндер.

Однак назвати суму, яку планує виручити ДПЕК від продажу квот, у компанії назвати відмовилися. За оцінками Національного агентства екологічних інвестицій, вартість однієї тонни викидів становить близько 10 євро.

Отже, реалізація 720 тисяч тонн може додатково принести ДПЕК близько 7 мільйонів євро. Як пояснюють в ДПЕК, знизити обсяги викидів метану в атмосферу підприємства змогли завдяки новому обладнанню, яке було встановлене у вересні 2008 року.

До цього реалізувати свої умовні викиди в рамках Кіотського протоколу вдалося тільки шахті ім. Засядька.

У листопаді цього року підприємство "регіонала" Юхіма Звягільського передало 1,46 мільйона тонн умовних викидів японській компанії Marubeni Corporation, яка брала участь у модернізації виробництва на шахті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: