ТИМОШЕНКО ПРОДОВЖУЄ ВЕСТИ ВІЙНУ З НБУ

Понеділок, 26 січня 2009, 22:27

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що уряд намагається зупинити інфляцію, яка була спровокована Національним банком України.

Про це вона заявила в програмі "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Питання в тому, що уряду потрібно долати інфляцію, яку зробив Національний банк", - заявила Тимошенко.

Голова уряду відзначила, що, нажаль, "уряду прямо заборонено втручатися в діяльність Національного банку".

Реклама:

"Обмінний курс гривня-долар визнано Конституцією як головна функція НБУ...І виходить так, що сьогодні кожна людина претерпає від цього курсу, уряд став заручником цієї ситуації й ми добое знаємо причини цього і просто не можемо мовчати, тому що вважаємо це потужним масштабним фінансовим бандитизмом", - наголосила прем'єр-міністр.

Вона відзначила, що усі люди в Україні постраждали саме від обмінного курсу, тому що більшу частину кредитів були взяті в іноземній валюті.

"Середній клас весь закидав банки ключами від машин, тому що вони не можуть за ці кредити платити. Як наслідок руйнуються банки, тому що їм не повертаються кредити і застави ці нічого не коштують", - констатувала голова уряду.

Тимошенко також додала, що в усьому світі падіння курсів національних валют країн склали 15-17%, а в Україні це падіння виявилося удвічі більшим. Вона зазначила, що "це суттєва різниця".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: