"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогазу" та "Укравтодору" пророкують "скрутні" часи

Понеділок, 26 січня 2009, 20:24
 

Компанії "Нафтогаз України", "Южмаш" та "Укравтодор" можуть зазнавати труднощів з обслуговуванням своїх боргів в 2009 році.

Так вважає перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Найбільш складна проблема буде виникати з обслуговуванням корпоративних зобов'язань гарантованих державою в 2009 році. Йдеться, про відомий вам, "Укравтодор". Частину проблем ми зняли: Credit Suisse підписав угоду про перекредитування половини цієї суми запозичень - 960 млн. дол. ( загальна сума зобов'язань). З Morgan Stanley до сих пір переговори ведуться", - сказав він журналістам у понеділок.

Разом з тим, за його словами, найбільш складна ситуація у НАК "Нафтогаз України".

"У нього ("Нафтогаз України") кредитних зобов'язань на цей рік 26 млрд. грн. - Це зовнішні і внутрішні кредитори ... У "Нафтогазу", я переконаний, немає на сьогоднішній день зайвого ресурсу, яким він зміг би погасити ці борги . Очевидно, буде мова йти про рефінансування", - сказав Шлапак.

У зв'язку з цим, перший заступник голови секретаріату зазначив, що в поточному році держбюджету відчуває труднощі з фінансуванням навіть зарплат і пенсій, на тлі практично нереальності залучення коштів на зовнішньому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: