"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Соколовський знає, як скасувати газові домовленості Тимошенко

Понеділок, 26 січня 2009, 13:52
 

У разі встановлення фактів тиску на керівника НАК "Нафтогазу" Олега Дубину можливе визнання недійсними газових домовленостей, підписаних у Москві.

Таку думку висловив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський на брифінгу у понеділок, повідомляє агентство "Українські новини".

"Газові контракти між НАК "Нафтогаз" і "Газпромом" може бути визнано недійсними, якщо їх було підписано під тиском", - сказав Соколовський.

На його думку, Дубина не міг підписати такі документи, тому що вони не відповідали директивам президента Віктора Ющенка і не відповідали попереднім домовленостям між Україною і Росією на найвищому рівні.

Реклама:

"Є всі підстави сумніватися в тому, що така професійна людина, як Олег Дубина, міг добровільно підписати ці документи", - зазначив він.

Уповноважений президента впевнений, що саме вчинений тиск негативно позначився на здоров'ї Дубини, що призвело до його госпіталізації.

Він висловився за проведення відповідної перевірки наявності тиску на Дубину під час підписання домовленостей.

Соколовський також порекомендував представникам Кабінету Міністрів не коментувати стан здоров'я Дубини, тому що це може бути розглянуто як тиск на нього.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: