Україна житиме в кризі як мінімум ще два роки?

Понеділок, 26 січня 2009, 09:25
Голова ради правління Національного банку Петро Порошенко вважає, що економічна криза в Україні затягнеться ще як мінімум на два роки.

Таку думку він висловив в ефірі Радіо "Свобода".

"Я можу сказати, що прогнози тих оптимістів, які сподівалися, що наприкінці 2009 року ми будемо мати перші ознаки пожвавлення економічної ситуації, не підтверджуються. Криза в світі буде тривати більше 2-х років. Тобто роки 2009-й і 2010-й гарантовано будуть кризовими", - зауважив він.

"Я можу сказати, що якщо криза буде тривати в світі, Україна самостійно вийти з кризи не має ні можливості, ні ресурсів. І треба всім: державі, Президенту, Прем’єру, парламенту, міністрам, губернаторам, підприємцям, робітникам, – навчитися жити по-іншому", - додав Порошенко.

За його словами, українці в найближчій перспективі не зможуть жити як у 2007-08 роках – з дешевими кредитами, з легким доступом до товарів, із різким 40-відсотковим зростанням фонду заробітної плати, 40-відсотковим зростанням бюджету.

Що стосується стану свого бізнесу, то Порошенко зауважив: "Мій бізнес – плоть від плоті своєї країни".

"Ми ні від кого не залежали і це не була експортно орієнтована продукція, це було машинобудування, це було сільське господарство, суднобудування, яке зараз переживає просто найглибші кризові явища. Ми маємо знайти можливість для того, щоб вижити, пережити кризові час", - заявив він.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: