"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Надра" "наїде" на Тимошенко

Неділя, 25 січня 2009, 19:05 -

Співробітники банку "Надра" мають намір у вівторок 27 січня з 12.00 до 14.00 години припинити роботу і вийти вулицю на знак протесту, проти заяв прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у відкритому листі співробітників банку до прем'єра, який розміщено на сайті банку.

"У вівторок, 27 січня 2009 року з 12.00 до 14.00 всі співробітники Надра Банку по всій Україні припинять на дві години свою роботу і вийдуть на вулицю з вимогою припинити знищувати одну з найбільших фінансових установ країни", - йдеться в листі.

Співробітники банку наголошують, що це робиться "на знак протесту проти свавілля і вседозволеності політиків".

Реклама:

"Ми, співробітники Надра Банку, звертаємось до Вас з проханням припинити безпідставні звинувачення на адресу нашого банку", - сказано в листі.

"Ви як прем'єр міністр не можете не знати, що кожна ваша заява останнім часом викликає паніку і дестабілізує роботу не тільки Надра Банку, а й банківської системи в цілому", - заявляють співробітники банку.

"Всі ми чекаємо від Вас конкретних дій по оздоровленню вітчизняної економіки і переконані, що Ви як прем'єр-міністр маєте керувати цим процесом, а не займатися зведенням особистих рахунків для зростання власного політичного рейтингу", - йдеться в листі.

"Ваша політична амбітність зрозуміла, однак чому Ви досягаєте своїх цілей, руйнуючи спокій і добробут наших сімей та наших клієнтів?", - обурилися в банку.

Співробітники банку приносять вибачення клієнтам "за тимчасові незручності" та сподіваються "на їх розуміння та підтримку".

Як відомо, в п'ятницю в ефірі телеканалу Інтер представник співробітників банку заявила, що їм не дали змоги висловити свою позицію в ефірі телеканалу Україна, в якому приймала участь Тимошенко.

Раніше повідомлялося, що у грудні минулого року Тимошенко звинуватила банк "Надра" у спекуляціях, які призвели до падіння курсу гривні. Вона попросила Рахункову палату і Генеральну прокуратуру перевірити діяльність банку "Надра".

На її думку, банк "Надра" був у змові з Нацбанком для спекуляцій на валютному ринку.

Свідченням цього, за словами Тимошенко, є те, що при виділенні фінансової допомоги банкам, "Надра" одержав суму, що у багато разів перевищує фінансову допомогу іншим банкам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: