Прокуратура не знайшла фактів крадіжки газу

Субота, 24 січня 2009, 13:58

Фактів несанкціонованого відбору російського газу Україною не встановлено, запевняє генеральний прокурор Олександр Медведько.

В інтерв'ю "Дзеркалу тижня" він наголосив, що це підтвердили відповідні перевірки, хоча робота в цьому напрямку ще триває.

"12 січня ми дістали від президента доручення провести перевірку стосовно ймовірного несанкціонованого відбору газу Україною.

Ми підключили до цієї роботи всі правоохоронні органи: МВС, СБУ, а також податкову і митну служби, ГоловКРУ, дали доручення прокурорам Закарпатської, Львівської, Чернівецької та Одеської областей, на території яких розташовані газорозподільні станції", - розповів Медведько.

Реклама:

"Ми отримали від них відповіді, що відповідні перевірки з виїздом на місця здійснено.

Було опитано працівників станцій, оглянуто лічильники тощо. В результаті отримали інформацію про те, що фактів несанкціонованого відбору російського газу не встановлено.

Ця робота ще триває, і після її закінчення ми дамо відповіді на всі поставлені запитання", - пообіцяв генпрокурор.

Медведько повідомив також, що правоохоронці проводять перевірку й щодо розрахунків підприємств за спожитий ними природний газ - перевіряються "120 підприємств із найбільшою заборгованістю".

"Окрім того, ми перевіряємо і теплопостачання, і постачання облгазами природного газу населенню.

За результатами перевірки станом на 20.01.09 до підприємств-боржників заявлено 17 позовів про стягнення заборгованості на суму близько 22 млн. грн, внесено 180 актів прокурорського реагування на усунення виявлених порушень.

Лише за поточними результатами цієї перевірки реально відшкодовано 30 млн. грн", - сказав він.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!