Інтер стверджує, що він не Фірташа, а Хорошковського

П'ятниця, 23 січня 2009, 21:56 -

"Українська незалежна ТВ-корпорація" (телеканал "Інтер") заявляє, що відповідно до реєстру акціонерів, Дмитро Фірташ не є акціонером компанії.

Як йдеться в заяві прес-служби телеканалу, контрольний пакет акцій телеканалу належить Валерію Хорошковському.

В заяві сказано, що акціонерами "Інтеру" є ТОВ "Український медіа-проект" (61% акцій), ВАТ "Первый канал" (29%), ТОВ "Пегас Телебачення" (10%).

Засновником ТОВ "Український медіа-проект" є компанія U.A. Inter Media Group, кінцевим власником якої є Валерій Хорошковський, стверджують у прес-службі телеканалу.

Реклама:

Директором медіа групи є Олена Хорошковська.

В заяві зазначається, що телеканал "Інтер" є "прибутковою телевізійною компанією і протягом 12 років - одним із найбільших платників податків в Україні, та існує на доходи, отримані з продажу телевізійної реклами".

Телеканал вважає "недопустимими намагання органу виконавчої влади втручатися у його інформаційну політику, а також давати оцінку діяльності журналістів та творчого колективу".

"Чесність, об'єктивність та незаангажованість є основними принципами висвітлення подій телеканалом "Інтер", - сказано в заяві.

"Телеканал "Інтер" просить утриматись прес-службу Кабміну від необґрунтованих коментарів на адресу телеканалу та не перебирати на себе функції органів слідства, прокуратури та судової влади", - наголошують в телеканалі.

В свою чергу U.A. Inter Media Group поширила заяву, в якій йдеться про те, що "сам факт того, що прес-служба органу виконавчої влади ставить під сумнів фінансові джерела каналу, з точки зору державної етики є неприпустимим".

"Однією з основних засад діяльності U.A. Inter Media Group є невтручання у діяльність журналістів та творчих команд телеканалів і повне та об'єктивне висвітлення подій, які відбуваються навколо", - сказано в заяві групи.

"U.A. Inter Media Group, що є однією з найбільших медіагруп у Східній Європі, стурбована намаганням втрутитись у її діяльність шляхом оприлюднення органом державної влади неправдивих відомостей та своїх оціночних суджень", - йдеться в коментарі.

"U.A. Inter Media Group залишає за собою право звернутися до суду за компенсацією збитків, яких вона може зазнати внаслідок необґрунтованих заяв Кабміну України", - заявили у групі.

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася брати участь у програмі "Свобода на Інтері" в п'ятницю, 23 січня, разом із власником "РосУкрЕнерго" Дмитром Фірташем, поширивши заяву, в якій наголошувалося на "заангажованості" телеканалу, який начебто належить Фірташу.

У свою чергу бізнесмен Костянтин Григоришин нещодавно заявляв у інтерв'ю Українській правді, що вів переговори з Фірташем як власником "Інтеру".

"Наскільки я знаю, Хорошковський продав Фірташу половину акцій, які належали чи то йому, чи то, реально, акціонерам "Євразу", - сказав Григоришин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: