Власний газ піде на потреби теплокомуненерго

П'ятниця, 23 січня 2009, 20:16
 

Кабінет Міністрів розглядає можливість поставок частини газу власного видобутку, що на сьогодні використовується для потреб населення, підприємствам комунальної теплоенергетики.

Про це в ефірі першого національного телеканалу повідомив міністр палива й енергетики Юрій Продан, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми, виходячи, з того балансу, який формуватиметься на 2009 рік, частину газу власного видобутку використовуватимемо для теплокомуненерго", - сказав міністр.

Підприємствам ТКЕ 2008 року постачався імпортний газ, який значно дорожчий за газ, видобутий на території України.

Реклама:

Весь газ власного видобутку, відповідно до чинного законодавства, має йти для потреб населення.

Продан підкреслив, що для перегляду тарифів на газ для населення на сьогодні підстав немає.

У свою чергу перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак зазначив, що уряду доведеться в будь-якому разі підвищувати ціни на газ для теплокомуненерго через підвищення вартості імпортного палива.

"Робити як у минулі періоди - компенсувати з бюджету - у нас немає можливості, ми не можемо також перекласти це на підприємства, які і так одержують дуже високу ціну на газ", - сказав Шлапак.

Роздрібні ціни на газ для населення встановлює Національна комісія регулювання електроенергетики за рекомендацією Кабміну.

Граничні ціни на газ для всіх інших категорій споживачів - промисловість, бюджетні організації і теплокомуненерго - встановлює уряд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!