"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ розраховується за електроенергію найгірше

П'ятниця, 23 січня 2009, 17:53 -
Київська влада розраховується за електроенергію найгірше по Україні.

Про це заявив голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.

"У грудні загальні розрахунки за електроенергію по Україні склали 107,7%. Влада на місцях розрахувалася більш ніж на 100%. Донецька область майже розрахувався - 88,5%. А Київ має найгірші показники - 71,4%", - розповів він.

Він підкреслив, що мова йде саме про місцевий бюджет.

"Є низка підприємств, які фінансуються виключно з місцевого бюджету. Наприклад, "Київміськсвітло". Воно за три місяці не сплатило нічого. При цьому борг складає 15 мільйонів гривень", - сказав Соколовський.

Реклама:

Він відзначив, що після того, як "Київенерго" стало вимикати електроенергію своїм найбільшим боржникам, вони стали розраховуватися з боргами.

Зокрема, борги погасили Подільська та Голосіївська районні адміністрації.

Список об'єктів, які підлягають відключення від електроенергії, міняється, оскільки "Київенерго" отримує гарантійні листи з обіцянкою погасити борги до кінця січня.

Він підкреслив, що до таких методів компанія змушена вдаватися оскільки інші важелі врливу не діють. Між тим, в самої "Київенерго" є борги перед НАК "Нафтогаз".

"Декілька місяців пішло на вмовляння", - додав він. 

За 20 днів січня з міського бюджету "Київенерго" отримала лише 7% боргів. "Метрополітен" не сплатив ані копійки, освіта - так само", - навів приклади Соколовський.

Борги перед "Київенерго" за електроенергію складають 798 млн. грн. При чому місцевий бюджет винен 17,4 млн. грн., районний - 6,2 млн. грн., державний - 18,5 млн. грн., ЖКХ - 218 млн. грн. Населення винне 111 млн. грн. А "Київводоканал" винен 429 млн. грн.

Міський бюджет за січень вилатив 560 тисяч грн. при споживанні на 8,5 млн. грн. Районний з 4,6 млн. боргу сплатив вже 2,6 млн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: