В Україні збільшився випуск алкогольних напоїв

П'ятниця, 23 січня 2009, 17:41
 

2008 року українські виробники винної й коньячної продукції збільшили виробництво коньяку на 8%, або 0,286 млн. дал до 3,843 млн. дал., виноградного вина - на 7,5%, або 1,465 млн. дал до 20,928 млн. дал. порівняно з попереднім роком.

Про це повідомив представник асоціації "Союз оптовиків і виробників алкоголю й тютюну (СОВАТ) з посиланням на дані Державного комітету статистики, передає агентство "Українські новини".

Виробництво шампанських й ігристих вин 2008 року знизилося на 5,05%, або 0,308 млн. дал., до 5,758 млн. дал. порівняно з 2007 роком.

Зокрема, випуск шампанських вин, зроблених методом шампанізації, минулого року знизився на 9,5%, або 0,425 млн. дал., до 4,035 млн. дал., ігристих вин, зроблених методом газування, - виріс на 7%, або 0,114 млн. дал., до 1,747 млн. дол .

2008 року виробники алкогольної продукції на 10,3%, або 34 тис. дал, збільшили випуск вермутів і аналогічних алкогольних виробів до 365 тис. дал.

За уточненими статистичними даними, 2007 року виробництво коньяку становило 3,557 млн. дал., виноградного вина - 19,463 млн. дал., шампанських вин - 4,460 млн. дал., а ігристих - 1,633 млн. дал.

Як повідомлялося, 2007 року виробники збільшили випуск коньяку на 28% до 3,5 млн. дал., виноградного вина - на 13% до 19,2 млн. дал. , шампанського - на 18% до 6,1 млн. дал.

В Україні переробкою винограду й випуском вина, шампанських вин і коньяку займається близько 200 підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"


powered by lun.ua
Підпишіться на наші повідомлення!