Турчинов "повісив" на Стельмаха ціну на газ

П'ятниця, 23 січня 2009, 14:45
 

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що курсова політика Нацбанку негативно позначиться на ціні газу для українських споживачів.

Про це він сказав на брифінгу у п'ятницю.

"Найбільша проблема не в ціні 228,8 доларів за тисячу кубометрів. За рахунок курсової політики ціна зростає значно більше", - сказав він, коментуючи газові контракти.

Турчинов пояснив, що за газ, що споживається в Україні, НАК Нафтогаз змушений розраховуватися доларах, які він купує на внутрішньому ринку.

Реклама:

"Тому курс, який встановлює Нацбанк, значно більше впливає на споживачів, ніж ціна, зафіксована в газових контрактах", - сказав він.

Турчинов також заявив, що власні та імпортні ресурси НАК "Нафтогазу" повністю дозволяють забезпечити газом всіх споживачів України.

Говорячи про фінансовий стан НАК "Нафтогазу", перший віце-прем'єр зазначив, що у разі своєчасних розрахунків українських споживачів за газ у НАК не буде проблем з фінансами.

Крім того, Турчинов вкотре наголосив, що уряд не дозволить "піддати ревізії" досягнуті газові домовленості.

Після своєї промови Турчинов попрощався з журналістами, не давши поставити їм свої запитання. "У нас же не прес-конференція, а брифінг", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!