У "Газпромі" заявляють, що у них є газ для України на 20 років вперед

П'ятниця, 23 січня 2009, 13:51

Баланс природного газу Росії до 2030 року передбачає виділення для України щорічно до 55 мільярдів кубометрів газу.

Про це на засіданні україно-російського форуму "Криза в українсько-російських торгово-економічних відносинах: шляхи подолання" в Києві заявив заступник голови правління "Газпрому" Валерій Голубєв.

За його словами, на 2009 рік "Нафтогаз" замовив для України 40 мільярдів кубометрів газу, тоді як раніше "Газпром" щорічно постачав близько 55 мільярдів кубометрів.

"Саме такий обсяг газу передбачено в балансі газу Росії для України. У балансі газу "Газпрому" до 2030 року передбачено 55 мільярдів кубометрів газу (щорічно)", - сказав Голубєв.

Реклама:

"Це відповідь всім, хто сумнівається, чи є у "Газпрому" газ для України. Є. У повному достатньому обсязі. Скільки потрібно для економіки та населення України - це вже інше питання", - додав він.

Голубєв також сказав, що в цьому році, згідно з підписаними газовими контрактами, "Газпром" заплатить Україні за транспортування газу по її території, близько 2,3 мільярдів доларів.

"Це те, що "Газпром" заплатить за функціонування транспортної системи. У подальшому, згідно з формулою, ... ціна буде рости", - зазначив він.

Крім того, Голубєв назвав безвідповідальними заяви деяких українських політиків про можливе розірвання підписаний газових контрактів.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!